Reklama
 
Blog | Tadeáš Pelech

Štěstí za šedesát korun

Dostalo se mi do ruky štěstí v lahvičce. Dvacet pět mililitrů nápoje má přímo kouzelné účinky. Cituji z obalu: "Dopomáhá k rychlému odbourání napětí a stresu, vyvolává pocit pohody, radosti a intenzivního štěstí." Údajně nejpohodovější způsob povyražení na párty. Doporučená denní dávka je jedna sklenička. Docela by mě zajímalo, u kolika lidí skutečně zabere tak, jak slibuje výrobce. Já ho zatím neochutnal, protože by mě nejspíš další štěstí zabilo.

Tenhle a čtyři další koktejly se dají objednat na adrese smartdrink.cz. Jeden bleskově odstraní únavu, druhý zvyšuje sexuální potenci, třetí zlepšuje myšlení a poslední dokonale spaluje tuky. Tolik zázraků pohromadě a za pár šupů! Ale zpět k denní dávce štěstí. Výrobce se nijak netají se složením svého výrobku. Na základě poznatků šamanů z amazonských pralesů a čínských lékařů namíchal elixír, který by měl působit přímo na nervovou soustavu. Podívejme se na jednotlivé složky konkrétně:

  • Marapuama tonizuje, povzbuzuje centrální nervovou soustavu, působí proti depresím, revmatu, padání vlasů, účinkuje jako afrodiziakum. Její účinky se začnou projevovat až po 6 dnech pravidelného užívání.
  • Rozchodnice růžová, přezdívaná někdy jako sibiřský žen-šen, zvyšuje v mozku obsah serotoninu a dopaminu. Má pozitivní vliv na astenické stavy po infekčních nemocích, intoxikacích, fyzických a duševních traumatech. Užívali ji například i sovětší vojáci v Afghánistánu k potlačení stresu a depresí. Působí i napoprvé.
  • Nesmí chybět ani oblíbená guarana, která stimuluje mozkové funkce a podporuje mozkovou činnost. Tonizuje, zejména při pocitu vyčerpání při léčbě průjmu a úplavice. Amazonští indiáni ji využívali i jako afrodisiakum. Obsahuje zejména kofein, působí okamžitě.
  • Klanopraška čínská, u nás méně známá rostlina, odstraňuje únavu a působí proti depresím. Zvyšuje psychickou a fyzickou odolnost organismu. U této byliny může hrozit předávkování.
  • Posledním v řadě je trochu exoticky znějící, avšak hojně používaná bigarádie neboli hořký pomeranč, ze které se vyrábějí například éterické oleje nebo lihovina curacao. Zrychluje metabolismus, což souvisí se zvýšeným spalováním energie. Podporuje odbourávání tuků, zvyšování energetického výdeje a eliminaci nadbytečné vody v organismu. Působí okamžitě.

Jak je vidět, jedná se skutečně o kombinaci, která by měla do těla rychle vpravit různé životabudiče, které nejen zlepšují náladu, ale i zvyšují sexuální touhu a výkonnost. Ve srovnání s alkoholem nebo jinými návykovějšími a nelegálnějšími látkami se jedná o papírového vítěze. Jen si nedovedu představit, jak celý večer ucucávám čtvrt deci.

Reklama